Es necessari haver cursat el 40% dels crèdits de la titulació.
Assignatura/matèria en el conjunt del pla d'estudis (màx. 4000 caràcters)
El Treball Final de Màster és una de les matèries obligatòries incluides en el pla d'estudis de totes les titulacions de Grau i Màster impartides a l'EPS.
La seva finalitat és completar la formació rebuda per part dels estudiants, adquirint les competències específiques associades al Treball Final de Màster (TFM).
El treball es desenvoluparà sota la supervisió del/dels director/s designat/s, en alguna de les línees de recerca propies de la disciplina de la IPO, i en la qual el/els director/s assignat/s és/són competent/s (en l'assignatura de la Iniciació a la recerca en IPO es presenten a les línees de recerca en les que es troben treballant els membres del grup GRIHO).
Requisits per cursar-la
Prerequisits
Corequisits
Professorat
Nom
Correu
Horari de consulta
Crèdits teòrics
Crèdits pràctics
Competències
Competències estratègiques de la Universitat de Lleida
Domini de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Objectius
Conèixer, consultar i manejar diferents fonts de revistes bibliogràfiques.
Introduir-se a la investigació científica dins del context de la disciplina IPO.
Correcció en l'expressió oral i escrita
Objectius
Transmetre sintetitzacions del treball realitzat i la seva contextualització a una audiència formada per individus de diferents perfils.
Domini d'una llengua estrangera
Objectius
Conèixer, consultar i manejar diferents fonts de revistes bibliogràfiques.
Competències específiques de la titulació
Competències transversals de la titulació
Treball en equips multidisciplinaris
Objectius
Transmetre sintetitzacions del treball realitzat i la seva contextualització a una audiència formada per individus de diferents perfils.
Capacitat de treball en equip.
Objectius
Integrar-se en una àrea de recerca concreta ja existent en el grup de recerca, formant part de l'estructura d'un projecte o trebal de recerca.
Continguts
Continguts de la matèria
Aquesta assignatura té un format no presencialtutelat. Entre el/els director/s del treball i el propi alumne s'estableixen reunions o trobades regulars en les que l'estudiante rep la orientació necessària per al desenvolupament del treball, i al mateix temps el director supervisa el progrés de l'alumne i cumpliment de la temporització prevista.
L'aprenentatge es basarà en l'aplicació dels continguts teòrics apresos durant la realització del màster, en el context de la línia d'investigació escollida.
Aquest període acaba amb l'elaboració d'una memòria del treball en la que, a més de detallar l'estudi/desenvolupament dut a terme, ha de quedar correctament contextualitzat el treball relacionat i el camp d'estudi dins de la línia de recerca escollida.
Director i coodirectors del treball
Cada treball haurà de tenir un director o dos coodirectors. El director o, en el seu cas, un dels codirectors, haurà de ser una persona pertanyent al cel·lectiu de professorat que estigui adscrit a algun dels departaments amb dicència assignada a la titulació corresponent.
En el cas que el director no estigui adscrit a cap d'aquests departaments, o sigui personal extern a la UdL, s'haurà d'especificar un membre del professorat que actui com codirector i que cumpleixi aquest requisit. Aquest codirector actuarà com interlocutor per part de la UdL en les qüestions relatives al treball i tindrà la funció d'avalar-lo i d'assessorar-lo en les tasques de direcció del mateix.
El director o els codirectors del TFM han d'estar en possessió de la titulació de doctor. En quant al personal extern a la UdL, només haurà de ser titulat universitari i conèixer del tema del treball.
Document de proposta del TFM
Una cop s'hagi fet l'assignació de treballs entre els estudiants i professors, l'estudiant elabora un document de proposta de treball.
Aquest document (disponible a la web o a la secretaria del centre) contindrà les següents dades:
- Director o codirectors
- Titul previst
- Breu descripció dels objectius del treball
- Temporització prevista del TFM
- Paraules clau
El document de proposta haurà de comptar amb el vistiplau del director(o un codirector, en el seu cas) i del coordinador de la titulació. Aquest document es conservarà en l'expedient del estudiant.
Aquesta proposta tindrà una validesa d'un curs acadèmic i solament es farà efectiva en el caso d'haver superat el 40% dels crèdits de la titulació.
Matriculació
La matriculació dona dret al estudiant a presentar-se a una convocatòria de lectura del treball dins del curs acadèmic.
La matrícula podrà formalitzar-se en dos períodes durant el curs:
- un al inici del primer semestre i
- un altre al inici del segon semestre.
Les dates concretes de matrícula dins dels períodes mencionats les decidirà i publicarà el Centre oportunament al taulell informatiu i/o a la seva pàgina web.
Més detalls al respecte de la Normativa poden consultar-se a la web de l'EPS (normativa de TFG-TFM de l'EPS).
Tribunal
El tribunal que avaluarà la presentació del treball haurà d' estar format per tres membres que han de tenir una titulació equivalent o superior a la titulació a la que correspon el treball i han de ser doctors, designant entre ells un president, un secretari i un vocal.
Almenys un dels membres del tribunal haurà de pertànyer a un departament que imparteixi docència a l'EPS i, almenys dos seran professors universitaris o personal investigador. També es nombrarà un suplent per a cada membre del tribunal, que haurà de satisfer els mateixos requisits que el titular corresponent.
El coordinador de la titulació farà la designació dels membres del tribunal associat a cada àrea temàtica i els suplents, indicant la data, hora i lloc on s'efectuarà la lectura.
Lectura del treball
La presentació dels treballs es podrà fer en un dels dos períodos de presentació fixades pel Calendari acadèmic del Centre (Febrer i Juny). Les dates concretes seran aprovades cada any per la Comissió d'estudis del Centre i publicades en el citat Calendari acadèmic del Centre.
La presentació del treball serà pública i consistirà en l'exposició del treball desenvolupat, seguida d'un torn de preguntes per part del tribunal. Finalment, el president podrà obrir, si ho considera oportú, un torn de preguntes entre els titulats universitaris presents. La lectura tindrà una duració màxima de 45 minuts.
Una vegada acabada la lectura, els membres del tribunal decidiran a porta tancada la nota que mereix el treball exposat.
Cada membre del tribunal avaluarà la defensa del treball d'acord amb les pautes fixadas per la Comisió d'estudis de la titulació corresponent. La nota es decidirà siempre que sigui possible, per consens. Si el consens no és possible, s'otorgarà como qualificació la mitjana ponderada per excéso de les notes proposades per cada membr del tribunal.
Tota aquella que sigui facilitada per part del/dels director/s designat/s, que és/són qui acompanyen al alumne en el seu aprenentatge i desenvolupament del treball.